Foto: Nyhetsbyrån TT

Polisen bekräftar Williams självmord

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Robin Williams är död. Vid en presskonferens bekräftade polisen att den preliminära dödsorsaken var självmord. Williams hade problem med depressioner.

Den Oscarsbelönade skådespelaren och komikern Robin Williams hittades i natt, svensk tid, död i sitt hem i Kalifornien.

Vid 20-tiden höll polisen en presskonferens om utredningen. Enligt polisens talesman hittades Williams av en personlig assistent.

Robin Williams död

Den preliminära dödsorsaken är självmord, vilket stöds av rättsläkarens första slutsatser.

Williams presstalesman Mara Buxbaum sade i dag att skådespelaren den senaste tiden kämpat med depressioner och tablettmissbruk. Han skrevs nyligen ut från ett behandlingshem där han vårdats för att komma tillrätta med sitt missbruk.

”Förlorade min bästa vän”

Robin Williams fru fanns i samma hus men sov i ett annat rum.

”Den här morgonen förlorade jag min make och bästa vän, samtidigt som världen förlorade en av sina mest älskade konstnärer och vackraste människor. Jag är helt förkrossad”, skriver Robin Williams fru Susan Schneider i ett uttalande, och tillägger att hon hoppas att han blir ihågkommen ”för alla de tillfällen av glädjen och skratt han gett miljontals människor”.

Starka reaktioner

Under dagen har beundrare och vänner lämnat blombuketter och ljus vid porten till Williams hus.

Beskedet om Williams död har väckt starka reaktioner.

– Han var stor i USA. Han var populär på ett brett sätt, folkkär, säger SVT:s USA-korrespondent Daniel Gazett.

Även bland svenska skådespelare och komiker har bestörtningen varit stor.

Robin Williams var känd för sina rolltolkningar i filmer som Good Morning Vietnam, Döda Poeters sällskap och Good Will Hunting, för vilken han vann en Oscar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Robin Williams död

Mer i ämnet