Robert Redford Foto: TT/AP

Robert Redford går i pension

Uppdaterad
Publicerad

Vid 81 år fyllda är det nog. Robert Redford går i pension.

– Jag har hållit på sedan jag var 21. Det räcker nu, säger han.

Daniel Day-Lewis sa upp sig från jobbet som filmstjärna efter filmen Phantom Thread förra året.

Nu kastar Robert Redford in handduken. I en intervju med Entertainment weekly säger Redford att The old man & the gun, med amerikansk premiär i september, blir det sista skådisjobbet han gör.

- Man ska aldrig säga aldrig men jag är ganska säker på att det här innebär slutet för mig när det gäller skådespeleri, och jag drar mig mot pension efter detta eftersom jag har hållit på sedan jag var 21, säger Robert Redford.

Njuta av att fly

I The old man & the gun spelar Robert Redford en gammal bankrånare som suttit inne 17 gånger för 17 rån och lyckats med 17 rymningsförsök. Någonting som i viss mån triggat 81-åringens pensionslusta.

- Jag undrar om han inte ville tillfångatas, så att han sedan skulle kunna njuta av den verkliga spänningen i livet, att fly?, säger Redford till Entertainment weekly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.