Terry Gilliams Don Quixote-film är färdigfilmad

Uppdaterad
Publicerad

Regissören Terry Gilliam har äntligen filmat färdigt ”The man who killed Don Quixote” – 17 år efter att den påbörjades.

På sin Facebook-sida skriver regissören Terry Gilliam att inspelningen av filmen äntligen är färdig.

”Ursäkta den långa tystnaden. Jag har varit upptagen med att lasta lastbilen och åker nu hem. Efter 17 år är vi klara med inspelningen av ”The man who killed Don Quixote’” skriver han.

LÄS MER: Terry Gilliam ger inte upp Don Quixote-film

Översvämningar och pengabrist har fördröjt filmen

Filmen, som är löst baserad på Miguel de Cervantes klassiska roman ”Don Quijote”, skulle ha börjat spelas in runt millennieskiftet, men stoppades då av ett oväder.

I dokumentären ”Lost in La Mancha” skildras den problematiska inspelningen som drabbats av översvämningar, pengabrist och sjukdomsfall.

Foto: Skärmdump Facebook

”Quixote lever”

Från början var Johnny Depp tänk som huvudrollsinnehavare, och många är skådespelarna som kopplats ihop med produktionen, men inte hamnat i slutprodukten.

I huvudrollerna ses nu istället Jonathan Pryce och Adam Driver. Förra året blev det också klart att Stellan Skarsgård medverkar i filmen.

Terry Gilliam avslutar Facebook-inlägget med orden ”Stort tack till hela teamet och alla som har trott på oss. Quixote vive (Quixote lever)”.

LÄS MER: Terry Gilliams Don Quixote återuppstår

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.