Dotter kommer inte att sjunga i Malmö under Eurovision Song Contest. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Fler avhopp från artister inför Eurovision

Uppdaterad
Publicerad

Dotter och Titiyo och Malmö Pride sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.

Sedan tidigare har bland annat Medina lämnat återbud till att uppträda på kringarrangemangen i samband med Eurovision Song Contest.

Melodifestivalstjärnan Dotter skulle ha uppträtt på Eurovision Village den 4 maj. Hennes skivbolagskontakt bekräftar för Sydsvenskan att artisten ställt in sin medverkan. Fyra dagar senare skulle Titiyo ha uppträtt på samma scen. Hennes spelning är nu inställd av ”logistiska skäl”, uppger artistens bokare för tidningen.

Eurovision song contest 2024

Malmö Pride skulle ha medarrangerat en konsert med Conchita Wurst. Konserten kommer att hållas även om Pride har hoppat av.

Kriget i Gaza har väckt krav från flera håll på att Israel ska stoppas från att delta i Eurovision Song Contest, som arrangeras 7–11 maj i Malmö. Bland annat har drygt 1 000 svenska artister skrivit på ett upprop i frågan.

Arrangörerna EBU, den europeiska radio- och tv-unionen, har framhållit att Eurovision Song Contest inte är ett politiskt evenemang och krävt ett stopp för hot och hat mot medverkande artister i sociala medier.

AVHOPPEN FRÅN EUROVISION VILLAGE

Medina

Tarabband

Crying Day Care Choir

Nevergreens

Dotter

Titiyo

Pride Malmö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet