Foto: ADAM IHSE / TT

Folkhälsomyndigheten: Begränsa sammankomster med fler än 500 personer

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten begär att allmänna sammankomster med fler än 500 personer tills vidare inte får hållas – något som kommer att påverka kultur- och nöjeslivet i Sverige.

Coronavirusets framfart slår hårt mot kulturlivet i form av inställda och uppskjutna kulturevenemang och ett minskat besöksantal.

Folkhälsomyndigheten meddelade under onsdagen att de begär att allmänna sammankomster med fler än 500 personer tills vidare in får hållas.

Liknande restriktioner har införts i andra länder.

Ministern höll möte

Under onsdagen hade även kulturminister Amanda Lind (MP) bjudit in kultur- och idrottsaktörer som Svensk scenkost och Biografägarförbundet till samtal med anledning av viruset. Syftet med mötet var att aktörerna skulle få ge sin bild av läget och diskutera beredskap.

– Vi vet att coronaviruset påverkar redan nu, både arrangörer och kulturevenemang, och kommer så göra vid händelse av ett beslut om  begränsningar av deltagare vid arrangemang, sade Amanda Lind på mötet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.