Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
FHM slopar de specifika rekommendationerna när det gäller körverksamheter. Foto: TT/Ulf Sandlund/SVT

Folkhälsomyndigheten slopar särskilda rekommendationer för körsång

Publicerad

Glada nyheter för Sveriges körsångare. Från och med i dag gäller samma rekommendationer för körsång som för övriga fritidsverksamheter. Det innebär att körerna kan börja repetera i större grupper och att tvåmetersregeln tas bort.

FHM slopar de specifika rekommendationerna när det gäller körverksamheter. Beskedet kommer efter ett möte mellan bland annat Sveriges körförbund och Folkhälsomyndigheten.

– Det är för att vaccinationsgraden är så hög i Sverige så man bedömer att det går att ta bort de här rekommendationerna nu, säger Karin Eklundh, förbundsdirektör Sveriges körförbund.

Folkhälsomyndigheten uppmanar dock fortfarande till att verksamheten ska bedrivas på ett sätt som minimerar risken för smitta.

”Verksamhetsansvariga ansvarar för att aktiviteterna sker enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer och det är lämpligt att göra en riskbedömning och vidta förebyggande åtgärder för att minska riskerna för smittspridning”, skriver FHM på sin hemsida.

– Folk över landet kommer att jubla, säger Karin Eklundh om dagens besked.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer