Emma Frans har bland annat tilldelats priset årets röst när Stora journalistpriset delades ut 2017, nu är hon klar för SVT Nyheter. Foto: TT

Forskaren Emma Frans rekryteras av SVT

Uppdaterad
Publicerad

Hon är forskare, vetenskapsskribent och vinnare av Stora Journalistpriset. Nu knyts Emma Frans till SVT Nyheter.

– Jag är väldigt glad över att få samarbeta med SVT eftersom vi har gemensamma målsättningar om att göra vetenskap tillgängligt och underhållande, säger Emma Frans.

Emma Frans kommer att synas i Morgonstudion och göra förklarande videos, så kallade explainers, åt SVT Nyheter Online.

– Emma Frans är unik i att lyckas folkbilda och roa samtidigt. Hon är sylvass och vetenskapligt resonerande på samma gång. Det blir jättespännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Kristian Lindquist, digital programchef på SVT Nyheter.

”Förmåga att använda humor”

Emma Frans vann 2017 Stora Journalistpriset i kategorin årets röst för sin ”förmåga att använda humor för att förklara vetenskap för vanligt folk”.

Hon är även forskare vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik på Karolinska Institutet samt skriver i Svenska dagbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.