Den kinesiska superstjärnan Fan Bingbing har varit försvunnen sedan 1 juli. Foto: AFP

Försvunna Fan Bingbing tillbaka på sociala medier igen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan blev det känt att den kinesiska skådespeleraren Fan Bingbing, som har varit försvunnen sedan 1 juli i år, är skuldsatt upp över öronen. Nu kommenterar hon på sociala medier och ber om ursäkt till fansen.

Skådespelaren är känd för sin lyxiga livsstil och har varit ansiktet utåt för Mercedes Benz och Cartier i hemlandet. Enligt den kinesiska statliga nyhetsbyrån Xinhua, så har hon skatteskulder på tiotals miljoner dollar. Andra kinesiska tidningar rapporterar om betydligt större summor, på upp till 128 miljoner dollar. Betalar hon inte av summan innan årsskiftet riskerar hon fängelse. 

Lyckas hon betala av hela summan direkt, så ska hon slippa åtal, eftersom detta är hennes första lagöverträdelse, skriver Hollywoodreporter.

”Svikit landet som fostrat mig”

Historien om den försvunna kinesiska skådespelaren har engagerat fans och medier världen över. Efter försvinnandet den 1 juli, tystnade hon även på sociala medier den 23 juli. Men efter de nya uppgifterna om skattebrott, så har stjärnan kommenterat saken på Sina weibo, det kinesiska svaret på Twitter.

”Jag har svikit landet som fostrat mig, samhället som litade på mig och fansen som tyckte om mig. Jag skäms och ber om ursäkt för det jag gjort”, skriver hon.

Skådespelaren, är Kinas bäst betalda och har haft roller i internationella filmer som X-men och Ironman.

Detta är det enda livstecknet från skådespelaren sedan i juli och det är i skrivande stund oklart om det är Fan Bingbing själv som har skrivit kommentarerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.