Greta Thunberg som banderoll, signerad gatukonstnären JR. Foto: Skärmdump från gatukontsnären JR:s Instagram

Gatukonstnär hyllar Greta Thunberg med enorm banderoll

Uppdaterad
Publicerad

Klimataktivisten Greta Thunberg har gjort sig känd både i Sverige och internationellt för sin kamp mot klimathotet. Nu har gatukonstnären JR skapat en enorm banderoll föreställande Greta som ska visas upp i Paris under fredagens klimatmarsch.

Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunbergs skolstrejk har fått stor uppmärksamhet, både nationellt och internationellt. Under fredagen väntas klimatmanifestationer arrangeras i närmare hundra länder över hela världen.

I samband med fredagens klimataktion i Paris kommer gatukonstnären JR att visa upp sitt senaste verk: en enorm banderoll föreställande Greta.

JR har gjort sig känd för sina överdimensionerade fotografiska bilder som han placerar i gatumiljöer, och han har även gjort flera filmer. 2017 samarbetade han med den franska regissören Agnès Varda i dokumentärfilmen Faces Places, som nominerades till en Oscar i kategorin bästa dokumentärfilm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.