(Gernrebild.) I ett tidigare uttalande har regissören medgivit att han gjort vissa ”misstag” i förhållandet till skådespelerskan. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Fransk regissör gripen för övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

En fransk filmregissör har gripits av polis efter anklagelser om att han ska ha förgripit sig sexuellt på en fransk skådespelerska, skriver BBC.

Kvinnan har vittnat om att hon under flera års tid utsattes för övergrepp av regissören – första gången när hon var tolv år, under inspelningarna av en film som mannen regisserade i början av 2000-talet.

Kvinnan, som nu är 31 år, har i ett undersökande reportage av franska nättidningen Mediapart berättat om hur regissören var ”besatt” av henne och att övergreppen fortsatte tills hon var 15 år. Enligt åklagarmyndigheten i Paris så öppnade man i november en utredning om sexuella övergrepp och utnyttjande av minderårig.

Har bett om ursäkt tidigare

Regissörens advokat uppger att mannen nekar till alla anklagelser. I ett tidigare uttalande har han medgivit att han gjort vissa ”misstag” i förhållandet till skådespelerskan.

”Jag såg inte att all den uppmärksamhet jag gav henne kan ha framstått som tveksamt. Om det är uppfattningen som hon har fått så ber jag om ursäkt”, sade han då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.