Serien ”Torka aldrig tårar utan handskar” blev en stor succé när den sändes i SVT hösten 2012. Foto: Peter Cederling/SVT

”Torka aldrig tårar” på brittisk tv

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll sänds första avsnittet av ”Torka aldrig tårar utan handskar” på brittiska tv-kanalen BBC 4.

I samband med ”Internationella aidsdagen”, som uppmärksammades världen över igår, börjar brittiska BBC 4 sända Jonas Gardells kritikerrosade serie ”Torka aldrig tårar utan handskar”, baserad på romantrilogin med samma namn. 

Första avsnittet av tre sänds ikväll.

Jonas Gardells romansvit om aids

Fick Kristallen

”Det är ett vackert genomfört drama med en stark och berörande kärlekshistoria i centrum – vi är så glada att få erbjuda den till våra tittare” sade en representant för BBC då hon berättade att de köpt rättigheterna till att sända serien.

”Torka aldrig tårar utan handskar” sändes på SVT under hösten 2012 och mottog flera priser, till exempel Kristallen för Årets tv-drama.

”Svår att sälja i vissa länder”

Enligt SVT:s försäljningsavdelning är det första gången serien sänds på tv utanför Sverige. Man förhandlar med andra utländska tv-bolag men inget är än så länge klart:

– Den är lite svår att sälja eftersom vissa scener gör att en del länder inte vill sända den. Men i andra länder finns det ett stort intresse och det är kul att det är för något som inte är en kriminalserie, säger Paulette Rosas Hott som jobbar med att sälja rättigheterna till serien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jonas Gardells romansvit om aids

Mer i ämnet