Foto: SVT

”Torka aldrig tårar” blir långfilm

Uppdaterad
Publicerad

Det finns planer på att göra långfilm av Jonas Gardells hyllade drama.

Segertåget för Jonas Gardells dramaserie ”Torka aldrig tårar utan handskar” fortsätter. Premiäravsnittet i SVT i början av oktober sågs av 2,1 miljoner tittare, och anses vara en av  SVT:s absolut mest framgångsrika dramasatsningar på senare år. Serien, som bygger på Gardells romantrilogi med samma namn, handlar om de homosexuella män i Sverige som föll offer för aidsepidemins under 80-talet. Regissör är Simon Kaijser.

Serien har redan sålts till våra skandinaviska grannländer och nu ska även BBC vara intresserad av att köpa den. Det planeras även en långfilmsversion av dramat, rapporterar Resumé.

Jonas Gardells romansvit om aids

Seriens producent Maria Nordenberg säger till amerikanska Variety att de vill göra långfilm av serien.

– Vi har ett utkast till en långfilm, vilket vi kommer att fortsätta redigera och vi talar även med distribitörer och producenter, säger hon till Variety.

– Den kan bli svår att sälja in i Sverige då så många redan har sett serien, men vårt huvudmål är den internationella marknaden, filmfestivaler och tv-kanaler fokuserade på tv-filmer.

Hon säger också att SVT hade lösa planer på att göra en filmversion av serien från början, men att framgångarna för serien har snabbat på processen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jonas Gardells romansvit om aids

Mer i ämnet