Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åtta detaljer att hålla utkik efter – här visar Trevor Rainbolt hur du kan se att du är i Sverige. Foto: Simon Krona

Google maps-stjärnan: Här är detaljerna som avslöjar Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Trevor Rainbolt har gjort sig känd på sociala medier för sin utmärkande talang: Att kunna lista ut var han är på Google maps bara genom att titta på en blurrad och beskuren bild på bråkdelen av en sekund. Nu står han som värd för världsmästerskapet i Geoguessr i Stockholm.

Du blir nedsläppt var som helst i världen i Google maps. Sen ska du orientera dig så snabbt som möjligt – och försöka pricka in din position på en världskarta.

Så går det svenskutvecklade onlinespelet Geoguessr till. Trevor Rainbolt har blivit spelets ansikte utåt och lockat 2,5 miljoner följare till sitt Tiktok-konto.

Identifierar platser på mindre än en sekund

I klippen hittar han på egna regler som gör spelet mer utmanande. Det kan vara att bilderna endast visar grus på marken, att bara halva bilden syns, är svartvit, förvrängd och enligt egen utsago syns så kort som 0,001 sekunder. Ändå hittar han oftast till rätt land.

– Jag försöker göra det svårare och svårare varje gång, men nu börjar det faktiskt bli tufft att hitta på något värre, säger han till SVT Nyheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så går det till när Trevor Rainbolt gissar rätt land på 0,1 sekunder. Foto: Simon Krona

”Skulle bli krossad”

Utmaningarna har blivit hans nisch, men det är inget som skulle hjälpa honom i ett världsmästerskap, enligt honom.

– Jag skulle bli krossad.

Istället kommer han att kommentera matcherna på plats i Stockholm, där 24 deltagare världen över, inklusive svensken Mattias ”Maccem” McMullin, kommer att spela om prispengarna på 50 000 dollar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.