Norlie & KKV, Miriam Bryant och Bryan Ferry kommer inte att spela i Sverige före midsommar. Foto: TT

Gröna Lund, Liseberg och Furuvik bokar om konserter

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesfälten Gröna Lund, Liseberg och Furuviksparken ställer in eller flyttar alla konserter fram till midsommar. Detta på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring coronavirusets spridning.

– Jag tror att alla har förståelse för att vi måste flytta de första konserterna med tanke på det rådande läget med corona, även om man så klart blir besviken, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds programchef och ägare i ett pressmeddelande.

Redan nu presenterar Gröna Lund nya datum för flera konserter. Saxon flyttas från 7 maj till 25 september, Norlie & KKV flyttas från 29 maj till 3 september och Stiftelsen flyttas från 12 juni till 10 september. Bryan Ferry har ställt in sin Europaturné, men kommer istället tillbaka till Gröna Lund den 27 maj 2021. Säsongskortet Gröna Kortet kommer att gälla även sommaren 2021.

Coronaviruset och kulturen

”Mycket ovisshet”

Liseberg i Göteborg flyttar fram konserten med Miriam Bryant (29 maj) och Joel Alme & Jakob Hellman (11 juni). Beslutet medför också att Elvadansen samt ett antal danskvällar på Polketten ställs in under samma period.

När konsertprogrammet kan återupptas är oklart, men beslut om spelningarna som är planerade efter midsommar kommer att fattas under juni månad. Parallellt pågår arbete med att hitta nya datum längre fram för de påverkade konserterna. Nöjesparken kan däremot komma att öppna tidigare än midsommar. Just nu hoppas man på den 16 maj.

– Än så länge är det mycket ovisshet. Men vi följer utvecklingen och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram när läget är annorlunda, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Bryan Ferry har ställt in

På konsertscenen Furuvik var tre konserter bokade före midsommar. Just nu jobbar man med att hitta nya datum för Dolly Style och Kaliffa senare i år. Bryan Ferry som ställt in sin Europaturné kommer istället tillbaka till Furuvik den 29 maj 2021. I dagsläget hoppas Furuviksparken på att kunna öppna den 16 maj.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet