Här anländer ASAP Rockys mamma till rättssalen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen inleddes rättegången mot den amerikanska rapstjärnan ASAP Rocky. På plats i Stockholms tingsrätt är flera av rapstjärnans släktingar, däribland hans mamma Renee Black. Hon säger till Dagens Nyheter att ”det här är en mardröm” innan hon lämnar rättssalen i samband med lunchpaus.

Strax efter klockan halv nio på tisdagsmorgonen anlände ASAP Rockys mamma Renee Black till Stockholms tingsrätt för att stötta sin son. SVT:s reporter på plats rapporterar att hon får allt som sägs i rättssalen översatt. När förhandlingarna bryts för lunch ger Renee Black slängkyssar till sin son, skriver Dagens Nyheter. Hon säger att ”det här är en mardröm” innan hon lämnar rättssalen.

På plats är också flera andra släktingar till artisten, där det finns totalt 13 platser för dem. Flera av dem gråter när de får se sina anhöriga.

ASAP Rocky

Det var den 5 juli som ASAP Rocky häktades, misstänkt för misshandel, efter att han ska ha misshandlat en man i centrala Stockholm i slutet av juni.

”Låt våra pojkar gå fria”

I en intervju med Expressen tidigare i juli vädjade Renee Black att hennes son och hans två medarbetare ska släppas fria.

– Låt våra pojkar gå fria, låt dessa unga män komma hem igen. Glöm bort den här situationen. För det var ett helt onödigt fall. Till att börja med har de försökt att bygga ett fall, men det finns inget fall, sa hon till Expressen.

Hon hävdade också att allt finns på film och att hennes son och de två andra männen försökte undvika det men ändå blev förföljda och trakasserade.

Chockad över häktningen

ASAP Rockys mamma säger att hon blev chockad när hon fick veta att han har häktats. Hon beskriver sin son som en person som ”håller sig undan problem”.

– Jag är arg, jag är ledsen, jag mår illa. Och jag är rädd för min sons skull om jag ska vara ärlig, berättade Renee Black till Expressen.

– Jag vädjar och hoppas att de låter min son komma hem.

SVT Nyheter har sökt Renee Black. PR-konsulten Lili Assefa, som anlitas av ASAP Rockys team, meddelar att ASAP Rockys mamma inte vill ge någon kommentar i dag.

Rättegången mot ASAP Rocky är igång sedan klockan 09.30. SVT är på plats och kommer att direktrapportera här under dagen. Välkomna!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet