Hebdo-satiriker ger ut bok postumt. Foto: TT

Hebdo-satiriker ger ut bok postumt

Uppdaterad
Publicerad

En bok skriven av satirikern Stephane Charbonnier, som dödades i attentatet mot tidningen Charlie Hebdo, ska ges ut postumt.

Stephane Charbonniers bok blev klar två dagar innan militanta islamister stormade in på redaktionen och sköt ihjäl tolv personer, skriver tidningen L'Obs.

Boken är ett försvar av satirtidningens hållning och argumenterar för att kampen mot islamofobin är missriktad. Titeln lyder: ”Ett öppet brev till islamofobins bluffmakare som spelar rasisterna i händerna”.

Stephane Charbonnier, med smeknamnet Charb, argumenterar för rätten att driva med alla religioner: ”Idén att man kan skratta åt allt, förutom vissa aspekter av islam, för att muslimer är mer känsliga än resten av befolkningen, vad är det annat än diskrimination”, skriver han bland annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd mot fransk tidning

Mer i ämnet