Dotter är storfavoriten i kväll: ”Känns väldigt häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

”Dotter” med låten Bulletproof är storfavorit för att vinna hela Melodifestivalen. Det bara två år efter att hon själv sa att hon aldrig någonsin skulle ställa upp i tävlingen.

– Jag var väldigt chockad att jag fick åka till final. Det är typ nu det börjar sjunka in, säger hon.

När Dotter ställde upp i Melodifestivalen 2018 var hon favorittippad i sin deltävling. Men det slutade med fiasko. Hon blev sexa i deltävlingen och åkte ur direkt.

Efter det var hon tydlig i intervjuerna. Hon skulle aldrig mer ställa upp i Melodifestivalen.

Melodifestivalen 2020

”Väldigt häftigt”

Så blev det inte. Två år senare är hon tillbaka – och nu med en mer publikvänlig låt. Den här gången gick det dessutom betydligt bättre. Dotter gick direkt till final och är nu stor förhandsfavorit för att ta hem hela tävlingen, enligt spelbolagens odds. Dessutom har ryktet om hennes lasershow redan nått ut bland Eurovision-fans nere på kontinenten.

– Det känns väldigt häftigt. Men jag tänker inte så mycket på siffror. Det återstår att se på lördag vilken artist folk röstar på, säger hon när SVT träffar henne dagen före finalen.

Men för två år sedan skulle du inte vara med alls. Varför ångrade du dig?

– Det var när vi skrev låten jag fick känslan av att den borde vara med i Mello. Den känns så stark så det är synd att bara släppa den ut i tomma intet. Jag ville ge den en värdig chans och Melodifestivalen är det största skylfönstret Sverige har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet