Förutom skådespelaren Katarina Ewerlöf, ligger bland andra Anna Maria Käll och Jonas Malmsjö i topp. Foto: Mikael Andersson/TT, Heiko Junge/TT

De är Sveriges mest lyssnade ljudboksröster

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Sauk och Katarina Ewerlöf har de ljudboksröster som Sverige lyssnar på mest. Det visar siffror från ljudbokstjänsten Storytel, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.

Företagen har mätt antalet faktiska timmar som lyssnarna har tillbringat med olika inläsare. Sauk har nio miljoner lyssningar hittills i år, följd av Ewerlöf som folk har lyssnat på åtta miljoner gånger.

Ewerlöf är störst hos tjänsterna Bookbeat och Nextory, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio. Där ligger också Anna Maria Käll och Jonas Malmsjö i toppen. De tre har över tre miljoner lyssningstimmar i år bara på Bookbeat.

Enligt Dan Panas, kommunikationschef på Storytel, ligger också Gunilla Leining i topp över de mest lyssnade. Och det är främst skönlitteratur som de tre har läst in. Men rösterna styr bara delvis valet, menar Panas.

-Författare, genre och titel är fortfarande det som styr de flesta valen men självklart spelar också inläsaren en stor roll, eftersom det är en röst man har länge i sina lurar, säger han till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.