Patricio Galvez och Jonas Gardell. Foto: SVT/Christine Olsson/TT

Höstens nya filmer: Dokumentär om Skråmobarnen och Jonas Gardell-filmatisering

Uppdaterad
Publicerad

Bröllop, begravning och dop av Colin Nutley kommer med en andra säsong och långfilmen Måste Gitt får en fristående fortsättning som SVT-serie. Film i Väst har presenterat filmerna och serierna som vi kan vänta oss i höstmörkret.

När sommaren är över tar filmhösten fart. Bland annat Jonas Gardells klassiker En komikers uppväxt och den danska filmen Skilt i regi av Christoffer Boe intar vita duken. Ninja Thyberg fortsätter inspelningen om en ung kvinna i porrindustrin och det blir en ny Sunefilm i regi av Jon Holmberg. Lagom till Halloween 2020 har familjefilmen om monsteragenten Nelly Rapp, som är baserad på Martin Widmarks böcker, premiär.

Under tisdagens presskonferens presenterade även författarna Emma Hamberg och Denize Karabuda SVT-serien Sommaren –85, och manusförfattaren och skådespelaren Felix Herngren är aktuell med ett nytt filmprojekt. Gorki Glaser Müller presenterade dokumentären om morfar Patricio Galvez som kämpade för sina barnbarn i Syrien.

– Västra Götaland bibehåller sin ställning som Nordens ledande filmregion. På tre år har 55 långfilmer och tv-draman spelats in här. Under hösten ser vi fram emot en lång rad inspelningar som håller den västsvenska filmindustrin stundtals överhettad. Vi ser också fram emot tolv premiärer samt alla samproduktioner som visas på internationella festivaler, närmast Venedig och Toronto, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst i ett pressmeddelande.

Höstens premiärer hos Film i Väst:

23/8 Johannes Nyholm Koko-di Koko-da  

30/8 Jim Jarmusch The Dead Don’t Die  

30/8 Jesper Ganslandt 438 dagar  

7/9 Beata Gårdeler Allt jag inte minns (SVT) 

20/9 Mikael Håfström Quick  

11/10 Rojda Sekersöz En komikers uppväxt  

11/10 Mikael Cee Karlsson Fraemling  

18/10 Leif Lindblom Tills Frank skiljer oss åt  

28/10 Hamrell, Östlund, Zackrisson Vår tid är nu III (SVT) 

8/11 Ella Lemhagen Jag kommer hem igen till jul  

20/12 Jon Holmberg Nya Sunefilmen  

25/12 Edward af Sillén En del av mitt hjärta  

TBA Lone Scherfig The Kindness of Strangers

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.