Lady Gaga uppträder på Friends arena i Stockholm ikväll. Foto: SVT/TT

Arrangören inför Lady Gaga-konserten: ”Har vidtagit extra åtgärder”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll uppträder världsstjärnan Lady Gaga på Friends arena i Stockholm, samtidigt väntas temperaturen nå rekordnivåer.

– Kom inte och köa för tidigt, säger Anna Sjölund, vd hos arrangörerna Live Nation.

Världsartisten Lady Gaga gör ett begränsat antal konserter med sin sommarturné ”The Chromatica Ball” och ikväll kommer hon till Sverige – för första gången sedan 2014. Samtidigt väntas temperaturen nå rekordnivåer och runt om i Europa han man fått ställa in konserter på grund av extremhettan.

Redan nu har Gaga-fans börjat köa utanför arenan. Anna Sjölund berättar att man vidtagit extra åtgärder för konserten och köandet.

– Vi har tagit in extrapersonal och har en väldigt stor styrka med både värdar, vakter och sjukvård som redo att jobba med alla, säger Anna Sjölund.

”Vi kan inte trolla bort värmen”

För att hindra eventuella olyckor berättar Anna Sjölund att de bland inte har tillåtit publiken att börja köa förrän klockan sju på morgonen samma dag. Man har även ställt ut vattenstationer och ser till att kön befinner sig i skuggan så mycket som möjligt.

Mest betonar Anna Sjölund vikten av att publiken förbereder sig innan konserten för bästa förutsättningar.

– Många är ju vana med att gå på konsert och vet hur det fungerar. Vi har gått ut med extra information om att man inte ska komma och köa så långt innan om man inte absolut måste. Det är varmt att stå där och vi kan inte trolla bort värmen utanför Friends. Men vi kan göra det så bekvämt som möjligt.

– Konserten är ju också inomhus på Friends arena och taket är stängt. Så när den börjar ikväll så tror jag att temperaturen har gått ner en bit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.