Statsminister Stefan Löfven (S) i Almedalen 2018. Foto: Henrik Montgomery/TT

Intresset för Almedalen dyker

Publicerad

Under många år ökade intresset ökade stadigt för politikerveckan i Almedalen. Men 2019 noterar tidningen Dagens Samhälle att ett rejält intressetapp skett.

2018 beskrivs som ett toppår för Almedalen med 4211 evenemang. I år landar siffran på 3559, 750 färre, skriver Dagens Samhälle.

Förra sommaren deltog alla ministrar i Almedalsveckan, men i år uteblir fyra av dem, bland annat statminister Stefan Löfven (S). Även miljö-och klimatminister Isabella Lövin (MP), utrikesminister Margot Wallström (S) och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) stannar hemma.

”Inget jippo”

Även tidningen Aftonbladet väljer att skära ner sin närvaro inför sommarens politikervecka.

– Det är en väldigt kraftig minskning av antalet personer på plats. Vi kommer inte att ha det här stora tältet som vi har haft tidigare och inte att ha några kringaktiviteter. Detta beror på att vi vill fokusera på det redaktionella innehåll som är viktigt och inte på jippot Almedalen, sade Eric Rosén, biträdande redaktör på Aftonbladet, till SVT Öst för en dryg vecka sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.