Jeremy Renner i första intervjun efter svåra olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Jeremy Renner berättar i en kommande tv-intervju om den svåra pistmaskinsolyckan.

– Jag valde att överleva, säger 52-åringen.

Jeremy Renner har satt sig ned med ankaret Diane Sawyer på amerikanska tv-kanalen ABC för att i ett entimmesprogram berätta om olyckan som höll på att kosta honom livet på nyårsdagen.

Renner var ute för att ploga utanför hemmet i Nevada med sin pistmaskin, en så kallad snövessla, när olyckan var framme.

”Avengers”-stjärnan skulle hjälpa sitt syskonbarn som fastnat i snön när han fick maskinen över sig. Han säger sig minnas allt från olyckstillfället.

– Jag var vaken hela tiden, säger han i en trailer för programmet som sänds i USA den 6 april.

I programmet hörs inspelningar från larmsamtalet och anhöriga intervjuas också.

– Jag såg honom tydligt, i en blodpöl som kom från hans huvud. Jag sprang fram till honom, jag trodde inte att han var vid liv, säger syskonbarnet.

Ny tv-serie kommer 11 april

Renner bröt åtta revben på 14 ställen, hade frakturer i bland annat knä, fotled, vadben, käken, ögonhålan och axeln. Ett av de skadade revbenen trängde in i levern.

– Jag undrade hur min kropp skulle se ut. Skulle jag bara vara ett huvud och en ryggrad – ett forskningsexperiment, säger Renner.

Renners rehabilitering verkar gå bra, och han har själv lagt ut klipp på sociala medier där han med avlastning från maskiner kunnat promenera på löpband.

Renner ska göra sitt första publika framträdande efter olyckan i samband med premiären av hans tv-serie ”Rennervations” i Los Angeles den 11 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.