Det var när Jeremy Renner skulle ploga en väg vid sin ranch i Nevada som olyckan inträffade. Foto: AP/TT

Skådespelaren Jeremy Renner utskriven från sjukhuset

Publicerad

Skådespelaren Jeremy Renner har fått komma hem från sjukhuset efter sin allvarliga plogolycka på nyårsdagen.

På Twitter skriver Avengers-stjärnan att han trots fortsatt hjärndimma är glad över att kunna se premiären av säsong två av ”Mayor of Kingstown” hemma tillsammans med sin familj.

Det var när Renner skulle ploga en väg vid sin ranch i Nevada som olyckan inträffade. På sociala medier har Renner tidigare visat hur han tar itu med snömassorna på egendomen med hjälp av en pistmaskin utrustad med plog.

Området drabbades av hårt väder under nyårshelgen, och på något sätt kom maskinen i rullning och Renner blev delvis överkörd. Hans tillstånd beskrevs som kritiskt men stabilt när han fördes till sjukhus, och Renner har sedan dess vårdats på intensivvårdsavdelning för bröst- och benskador.

51-årige Renner är mest känd för sin roll i krigsdramat ”The hurt locker”, som han Oscarsnominerades för, och som Hawkeye i Marvels superhjältefilmer.

Han har en av huvudrollerna i thrillerserien ”Mayor of Kingstown” vars andra säsong just inletts på Paramount+.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.