Johnny Depp Foto: Vianney Le Caer/ TT

Johnny Depp avskedas från filmroll

Uppdaterad
Publicerad

Warner bros har bett Johnny Depp säga upp sin roll i Harry Potter-spinoffen Fantastiska vidunder. Han har spelat rollen som Gellert Grindelwald i de två tidigare filmerna men lämnar nu rollen, skriver han på Instagram.

Johnny Depp har förlorat filmrollen i Fantastiska vidunder, skriver flera amerikanska medier och skådespelaren själv på sociala medier. Han har medverkat i de två tidigare filmerna och planer finns på att göra ytterligare två. Men skådespelaren lämnar nu rollen, på filmbolaget Warner bros uppmaning. Han skriver att:

”Jag har blivit ombedd av Warner Bros att lämna min roll som Grindelwald, och det är en begäran jag accepterar och respekterar”.

Beskedet kommer kort efter att skådespelaren förlorat en rättegång mot den brittiska tidningen The Sun. Han stämde tidningen för förtal efter en artikel där han anklagades för att ha misshandlat sin exfru.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.