Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Juliette Mancini: ”Liv Strömquist är jättekänd i Frankrike” Foto: Enno Ladwig/SVT

Juliette Mancini besöker Stockholms seriefestival

Publicerad

Den 25 maj inleds Stockholms internationella seriefestival på kulturhuset. En av de inbjudna gästerna är den franska serietecknaren Juliette Mancini, vars serieroman ”Uppvaknanden” släpps på svenska i veckan.

Svenska debutanter och tyska tungviktare gäster Stockholms internationella seriefestival helgen den 25 – 26 maj.

En av de internationella gästerna är franska Juliette Mancini vars bok ”Uppvaknanden”, om hennes uppväxt och bilderna som format henne, släpps på svenska i veckan.

– På sätt och vis skrev jag den till pappa och männen i mitt liv för att förklara vad det innebär att vara kvinna, säger hon.

Boken är en av många seriealbum med feministiskt tema som givits ut i Frankrike, med svenska Liv Strömquist som möjlig inspirationskälla.

– Hon är jättekänd i Frankrike. Hon är så entydigt feministisk och det är många som villa läsa det. Det är inte så vanligt i Frankrike, säger Juliette Mancini.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.