Hör Kamala Harris om favoritartisten Bootsy Collins och ta del av hennes barnbok. Foto: TT

Barnboksförfattare som vill ha mer ”dans i politiken” – det visste du inte om nya presidentduon

Uppdaterad
Publicerad

Tillträdande president Joe Biden och vicepresident Kamala Harris har båda skrivit böcker och lyssnar gärna på Funkadelic och Bruce Springsteen.

Kamala Harris lyfter gärna fram att hon är musikintresserad.

Som barn och tonåring sjöng hon i kyrkokören i Baptiskyrkan hemma i Berkeley i Kalifornien. I samband med upptakten till hennes egen presidentvalskampanj förra året delade hon med sig av sina favoritlåtar i talkshowen Late night with Steven Colbert.

Presidentvalet i USA 2020

Högst upp på listan stod Funkadelics One Nation Under a Groove, en funkig dänga från albumet med samma namn som gavs ut 1978.

Skivan handlar om ett land där funken dominerar, och där ”ofunkighet” ska bekämpas. Kamala Harris motiverade sitt val med att hon är ”för mer dans i politiken”.

Skrivit böcker

Kamala Harris har, likt de flesta som aspirerar på en presidentpost, även provat på livet som författare. Två böcker har det blivit.

Dels självbiografin The Truths We Hold: An American Journey, dels barnboken ”Superheroes are everywhere”, en färgglad bilderbok på temat ”du kan om du vill, alla kan bli superhjältar”.

Bok om cancerdrabbad son

Den tillträdande presidenten Joe Biden har också skrivit en handfull böcker i självbiografisk stil.

Mest känd är nog hans självbiografi ”Löften till en son : ett år av sorg, hopp och mening” som handlar om tiden som vicepresident bakom Obama, men framförallt om sonen Beau Biden som dog i cancer 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet