Taraneh Alidoosti stödjer protesterna i Iran genom att lägga ut en bild i sociala medier utan slöja – där hon har fler än åtta miljoner följare. I händerna håller hon också en skylt där det står ”Kvinna, liv frihet”. (Arkivbild till höger) Foto: Taraneh Alidoosti/Instagram, TT

Känd iransk skådespelerska stödjer protesterna

Uppdaterad
Publicerad

Den kända iranska skådespelerskan Taraneh Alidoosti är en av dem som nu visar sitt stöd för protesterna mot regimen i Iran, skriver BBC.

Alidoosti, som bland annat har spelat i Asgar Farhadis Oscarsprisade ”The salesman” har lagt ut en bild på sig själv utan slöja på Instagram – där hon har fler än åtta miljoner följare. I händerna håller hon också en skylt där det står ”Kvinna, liv frihet” – en återkommande fras bland dem som har visat sitt missnöje med styret i Teheran.

Protesterna, som är inne på sin fjärde vecka, började efter att 22-åriga Mahsa Zhina Amini greps av landets ökända moralpolis då hon ansågs ha brutit mot Irans strikta klädkod för kvinnor. Ett par dagar senare dödförklarades hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.