Kanye West Foto: TT

Kanye West skriver filosofibok på Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Efter elva månaders frånvaro på Twitter strömmar det nu ut sentenser och visdomar från världsstjärnan Kanye West. Nu meddelar han att det rör sig om en filosofisk bok som han publicerar på den sociala medieplattformen, rapporterar Pitchfork.

”Ingen utgivare eller publicist ska kunna berätta för mig vad jag ska skriva, var eller hur många sidor jag ska skriva. Det här är inte en finansiell möjlighet, det är ett naturligt behov att uttrycka sig”, skriver artisten på Twitter.

Tid, medvetande, idéer

Boken har titeln ”Break the simulation” och kommer att uppdateras i nutid, närhelst Kanye West känner sig inspirerad. Tid, medvetande, idéer, kapitalism och äganderätt är bara några ämnen han än så länge har vidrört. 

Högskolestipendier och Pulitzerpris

Men West är inte den ende rapparen som siktar högre. Medan gamla bildningsbastioner som Svenska Akademien är i gungning, tycks istället hip hop och r&b-traditionen nu axla alltmer av ansvaret för vår vitterhet. Tidigare i veckan har Beyoncé instiftat högskolestipendier och rapparen Kendrick Lamar fick ett Pulitzerpris för sina texter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.