Khloe Kardashian ryckte ut till undsättning i kommentarsfältet på Instagram, varpå Kanye West riktade hårda ord mot henne. Foto: TT

Kanye Wests konton begränsas på Instagram och Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Kanye West har fått sitt konto begränsat på Instagram efter att hans innehåll ska ha brutit mot plattformens regler och riktlinjer.

Meta, som äger Instagram, vill inte gå in på vilka inlägg det handlar om men enligt en talesperson är restriktionerna tillfälliga.

Ett knappt dygn senare valde även plattformen Twitter att låsa hans konto på grund av regelbrott.

Det har fortsatt att storma kring rapparen Kanye West, som även går under namnet Ye, den senaste tiden. Förutom att svinga vilt i sociala medier har han även på nytt uppmärksammats för sina kontroversiella uttalanden och tilltag.

Bland annat bar artisten, samt visade upp, en tröja med texten White Lives Matter under modeveckan i Paris, något som väckte starka reaktioner både bland fans och andra musik-, mode- och artistkollegor.

Det hela följdes av ett öppet bråk på Instagram, där det bland annat bröt ut en häftig ordväxling mellan West och Vogues moderedaktör Gabriella Karefa-Johnson.

Restriktioner på Instagram

Samtidigt har rapparen via Instagram öppet kritiserat sin ex-fru Kim Kardashian, där han menar att hon och hennes familj hindrat honom att träffa deras gemensamma dotter. Det hela slutade med att den förre svägerskan Khloe Kardashian ryckte ut till undsättning i kommentarsfältet, varpå artisten riktade hårda ord mot henne och kallade hennes kommentarer för ”lögner”.

Nu har Kanye West fått sitt konto begränsat på Instagram, rapporterar bland annat Independent och Variety.

Orsaken till restriktionerna vill företaget Meta, som äger plattformen, inte gå in på. Men enligt bolaget ska begränsningarna avse inlägg, kommentarer samt meddelanden och vara tillfälliga. Och det är inte första gången det sker, i mars stängde artistens konto ned i ett dygn efter en rad brott mot plattformens regler. Vilka inlägg som har tagits bort i det senaste fallet vill företaget inte kommentera, enligt Variety.

Foto: Skärmdump Twitter

Kortlivad comeback på Twitter

Kanye West gjorde istället sent på lördagskvällen comeback på Twitter där han publicerade sitt första inlägg på två år föreställandes en bild på en keps med texten ”2024”. Återkomsten var dock kortlivad, knappt ett dygn senare kom beskedet att plattformen valt att låsa artistens konto. Anledningen ska vara att West brutit mot Twitters regelverk när han la ut ett inlägg som skulle kunna tolkas som judehat.

Se några andra snackisar från modeveckan i Paris i videon nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.