Love is quarantine är en karantänvariant av den populära realityserien Love is blind. Foto: SVT/EPA/TT

Kärlek i coronans tid – karantändejting blir instagramshow

Uppdaterad
Publicerad

Rance Nix och Thi Q Lam delar en lägenhet i New York. När invånarna uppmanades att stanna hemma bestämde de sig för att starta en egen variant av realityserien Love is blind på Instagram. Kontot har nu över 17 000 följare och 50 personer har gått på distans-dejt via Love is quarantine.

Netflix dejting-realityserie Love is blind går ut på att deltagare dejtar utan att se varandra. Under dejten sitter två personer i varsin ”kapsel” med en tunn vägg mellan sig själv och den potentiella drömpartnern. På fem dagar ska de bestämma sig för om de vill gifta sig eller inte utan att se den andra personen.

Men det som är ett kul tv-koncept ena dagen blir en obehaglig verklighet den andra. Nu är det svårt att överhuvudtaget träffa någon ansikte mot ansikte.

Coronaviruset och kulturen

I Sverige och andra länder uppmanar dejtingapparna till att vänta med att träffas.

I New York har stadens lokala hälsomyndighet avrått invånarna från att ha sex med personer de inte bor med och de avråds även från att gå ut om det inte är absolut nödvändigt.

Rance Nix och Thi Q Lam bor tillsammans i en lägenhet i New York och bestämde sig för att göra en egen variant av Love is blind via Instagram – Love is quarantine. De som sitter i karantän kan anmäla sig och kopplas ihop med en annan person.

Hör intervjun med Rance Nix och Thi Q Lam i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet