Röhsska museet slår upp portarna igen i februari 2019. Foto: Thomas Johansson/TT

Röhsska museet slår upp portarna i februari

Uppdaterad
Publicerad

I februari 2019 slår Röhsska museet åter upp portarna, med nya utställningar som fokuserar på design. Museet har varit igenbommat i nästan två år efter att kulturnämnden i Göteborg tog beslut om stängning.

Efter larm om dålig psykosocial arbetsmiljö, hög personalomsättning bland chefer och hög sjukfrånvaro beslöt kulturnämnden i Göteborg att stänga Röhsska museet vintern 2017. Nu står det klart att museet åter slår upp portarna den 23 februari 2019.

I augusti 2017 tillträdde den nya museichefen Nina Due, och under stängningen har en ombyggnation för att öka tillgängligheten pågått.

När museet öppnar igen kommer en ny basutställning och tre tillfälliga utställningar finnas på plats. Utställningarna kommer i första hand fokusera på design, och innehålla både historiska föremål och nyförvärv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.