Fouad Youcefi kommenterar dokumentären om Michael Jackson. Foto: SVT

Leaving Neverland väcker reaktioner i USA

Uppdaterad
Publicerad

I den kontroversiella dokumentären Leaving Neverland anklagas Michael Jackson för att ha förgripit sig sexuellt på två pojkar. Dokumentären har nu haft premiär i USA, där den väckt starka reaktioner.

Den första delen av den på förhand omdiskuterade dokumentärfilmen ”Leaving Neverland” har haft premiär i USA. Den består av två avsnitt på sammanlagt drygt fyra timmar där två män berättar om hur de utsatts för övergrepp av Michael Jackson under flera år när de var barn. Michael Jacksons dödsbo har stämt HBO på närmare en miljard kronor.

Fouad Youcefi, journalist på plats i New York, har sett dokumentären som skapat reaktioner i USA.

Leaving Neverland

– Det är många som förfäras av de explicita beskrivningarna av övergreppen, men hans familj och anhöriga har avfärdat den här filmen och kallat de här två personerna för serielögnare, säger han och fortsätter:

– Kritiken är att båda tidigare har försvarat Michael Jackson, vittnat under ed och lämnat vittnesmål till polisen. Wade Robson säger i dokumentären att han var bra på att ljuga som liten, men vad är det då som säger att han inte ljuger även idag? Det är den kritiken som finns.

Se hela intervjun med Fouad Youcefi i klippet ovan. Leaving Neverland kommer att visas på SVT Play på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Leaving Neverland

Mer i ämnet