Linda Bengtzing laddar inför deltävlingen i Göteborg. Foto: SVT

Linda Bengtzing: ”Jag är ganska ensam i schlagergenren”

Uppdaterad
Publicerad

Schlagerstjärnan Linda Bengtzing summerar hela sin karriär som melloartist i låten Alla mina sorger, som hon tävlar med i Göteborg på lördag.

– Jag har fått ett nytt självförtroende, säger Linda Bengtzing.

Linda Bengtzing är den soloartist som har deltagit flest gånger i Melodifestivalen – på lördag framför hon sitt sjunde mellobidrag. Texten till låten Alla mina sorger är en blinkning till hennes tidigare låtar, bland annat från 2005, då hon debuterade i Melodifestivalen med låten Alla flickor.

– Återvinning är inne på alla sätt. Jag tänkte: låt oss ”make a statement”!

Melodifestivalen 2020

Men att vara schlagerartist har flera sidor. Linda Bengtzing berättar hur hon ofta upplevt att folk i musikbranschen sett ner på genren och att hon bitvis blivit bemött med en hård attityd.

– Jag har känt av att jag är en schlagerartist och att det inte är creddigt nog, men nu bryr jag mig inte. Jag är ganska ensam kvar i schlagergenren, men jag blir bara stoltare och stoltare för varje dag, säger Linda Bengtzing.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet