Louise Epstein och Thomas Nordengren. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Louise Epstein: ”Vi gör det för public service”

Uppdaterad
Publicerad

Med kort varsel har radioprogramledarna Louise Epstein och Thomas Nordegren tackat ja till att spela in två avsnitt av På spåret för att ersätta de två där Hamid Zafar medverkade.

– Vi gör det här nu för att vi tycker att det är viktigt att programmet ska få finnas trots det som har hänt, säger Louise Epstein till Kulturnyheterna.

Förra veckan avslöjade DN att opinionsbildaren Hamid Zafar i flera år skrivit hatiska inlägg om judar och homosexuella på nätet. Efter det beslutade ledningen för På spåret att de två avsnitt som han medverkat i utgår. Han tävlade tillsammans med Frida Boisen.

Nu kommer Louise Epstein och Thomas Nordegren att återvända till programmet för att möta samma grupper som Zafar mötte, Sanna Lundell och Plura Jonsson samt laget Farah Abadi och Johan Glans, i två nya avsnitt.

– Vi gör det för att vi tycker att vi ska göra en bra insats för public service. Det blir tråkigt för tittarna om man inte hade kunnat göra de här programmen. Därför sa vi ja med kort varsel, säger Louise Epstein.

”Kul och skitjobbigt”

Hon tillägger att det ska bli kul denna gång, trots de blandade känslor hon hade vid sin senaste medverkan i programmet.

– Det var både kul och skitjobbigt. Men nu tänker jag att det här blir någon slags KBT. Att jag ska göra det här och då blir jag fri från mina lite jobbiga känslor när det gäller På spåret, säger Epstein.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.