Martin Stenmarck. Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Stenmarcks klädstress: ”Det kan bli blått istället”

Uppdaterad
Publicerad

Kläderna är viktiga för helhetsintrycket av framträdandet. Därför ligger Martin Stenmarck sömnlös på nätterna för att hitta den perfekta scenkostymen som matchar hans nummer.

Martin Stenmarck värnar om budskapet i sitt bidrag ”När änglarna går hem”. Det är viktigt att det når fram till publiken. För att det ska gå vägen, gäller det att satsa på rätt sorts kläder.

– Kläderna förstärker på något sätt budskapet i låten, tycker jag. Det tillhör numret och det är därför jag är lite ambivalent. Jag har liksom valt ett nummer som bygger på ljus, form och bildvinklar och det är därför jag är petig. Det måste sitta ihop. Så det där fnular jag på. Jag kommer ligga hela natten och tänka på om det var rätt.

Att Martin Stenmarck inte har funderat färdigt på sitt klädval syntes under fredagens repetitioner i den andra deltävlingsveckan, då han valde att göra ett par olika klädbyten. Röd eller svart skinnjacka, hatt eller inte? Till slut uppträdde han på genrepet i skotskrutiga byxor och svart skinnjacka.

– Jag tycker att skotskrutigt och skinnjacka står för något starkt och storslaget. Och det är också vad min låt står för.

Det är fortfarande långt ifrån säkert att det är just skotskrutigt och svart skinnjacka som hänger i Martin Stenmarcks loge inför tävlingen.

– Jag närmar mig hur det ska se ut, men jag vet inte. Det kanske blir blått istället. Då kommer Christer undra: vad i...? säger Martin Stenmarck med ett skratt.

Fakta

Fakta: Martin Stenmarck

• Född: 3 oktober 1972.

• Bosatt: Lidingö.

• Övrigt: Värmde upp publiken inför Selena Gomez i Sverige 2013.

• Melodifestivalrutin: 2005 – ”Las Vegas” (vinnare, slutade på 19:e plats i Eurovision Song Contest).

| Besök Martin Stenmarcks artistsida |

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.