Bild ur Mats Eks föreställning Julia & Romeo. Foto: SVT

Mats Ek-festival på SVT Play

Publicerad

Den prisbelönte koreografen Mats Ek uppmärksammas på SVT Play med ett urval av hans mest hyllade verk.

Från den 15 juni visas sex av Mats Eks största uppsättningar i SVT Play. Bland de utvalda verken finns Eks tolkning av klassikern Törnrosa och baletten Bernardas hus som bygger på Federico Garcia Lorcas pjäs med samma namn. Där finns också Mats Eks mest spelade balett: Giselle. Den har framförts av Cullbergbaletten över 300 gånger.

– Vi visar de största uppsättningarna, Eks moderna klassiker, säger Ditte Feuk, ansvarig för teater-, opera- och dansutbudet på SVT Drama och SVT Scen i ett pressmeddelande.

Mats Ek-festivalen bjuder också på föreställningarna Utvandrarna, Julia & Romeo och Yxa.

– Kroppen sjunger när man är med i en Ek-föreställning. Han lockar fram det bästa hos var och en, har dansare berättat. Att kunna bjuda på en Mats Ek-festival är extra roligt för oss på SVT eftersom hans verk alltid jobbar medvetet i dialog med kameralinsen, säger Ditte Feuk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.