Kalabalik utbröt i går när flyktingar försöker undkomma den ungerska gränspolisen. Foto: Twitter

Ungersk videojournalist fäller flykting med barn i famnen

Uppdaterad
Publicerad

Kamerakvinnan som fäller en flyende man på ett fält nära den serbiska gränsen jobbade på den ungerska tv-kanalen N1TV. Hon avskedades efter att bilderna spreds i internationella medier.

Bilden på den ungerska videojournalisten har spritts i medier världen över.

Den tyske RTL-journalisten Stephan Richter var på plats i ungerska Röszke, nära den serbiska gränsen, där det hela utspelade sig.

#flykt

Hundratals bröt sig loss

I ett videoklipp på Twitter har han fångat  tumultet som utbröt i går när hundratals flyktingar försökte komma undan den ungerska gränspolisen.

Mitt i kalabaliken ser man i filmklippet hur en ungersk kamerakvinna lägger krokben för en flyende man som med en pojke i famnen handlöst faller till marken.

Koppling till Jobbik

Kvinnan ska ha varit anställd på den nätbaserade tv-kanalen N1, som enlig New York Times har sina sympatier hos det högerextrema partiet Jobbik.

Efter att bilderna spritts i internationella medier ska kvinnan ha avskedats, rapporterar bland andra CBC och Daily News.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet