Foto: TT

Metro blir endagstidning – ska bara ges ut på fredagar

Uppdaterad
Publicerad

Krisen på Metro fortsätter med anledning av de stora skulder hos kronofogden som tidningen dras med. Tisdagens pappersupplaga stoppas – och nu förändras även utgivningen av tidningen – till en gång i veckan. Det skriver Expressen.

Som Kulturnyheterna rapporterade i går berättar anställda om utebliven lön och att den nuvarande ägaren av Metro tänker stämma investmentbolaget Kinnevik, som sålde gratistidningen till honom.

På tisdagen delas inte heller någon papperstidning ut eftersom tryckeriet tillsammans med Bild printing Stockholm stoppat tryckningen efter ett gemensamt beslut tillsammans med Metro.

Enligt Expressen kommer nu också gratistidningens utgivning skäras ned kraftigt. Tidningens vd bekräftar att tidningen bara kommer att ges ut på fredagar.

– Tidningen ska göras om till en endagstidning och komma ut på fredagar. Det blir en weekendtidning, säger gratistidningens vd Christen Ager-Hanssen till Expressen.

Men först måste de få sin ansökan om rekonstruktion godkänd, säger Christen Ager-Hanssen vidare till Expressen.

– När tingsrätten har fattat detta beslut kommer vi att göra vår affärsplan. Det vi förlorar pengar på är papperstidningen, säger Ager-Hanssen.

Under förra veckan slog Kronofogden till mot Metro för att driva in tidningens skatteskulder. De har kunnat beslagta 2,8 miljoner kronor från mediebolagets bankkonton. Skatteskulden är på nästan 9 miljoner.

Metro är en del av Metro Media House som ägs av investmentbolaget Custos.

Custos, då ägt av finansmannen Mats Qviberg, köpte tidningen Metros nordiska del från Kinnevik under februari 2017.

Mats Qviberg sålde sedan Custos för en krona till Christen Ager-Hanssen i maj 2017. Ager-Hanssen sade efter köpet att han var beredd att sälja Metro.

Metro Nordic Sweden AB innefattar titlar och digitala plattformar som metro.se, metrojobb.se och metromode.se samt Tidnings AB Metro som ger ut gratistidningen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Metro Media House har drygt 100 anställda.

Källa: TT, Metro.se, Ratsit

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen på Metro

Mer i ämnet