Metros kris leder till uppsägningar Foto: Naina Helén Jåma/TT

Metro säger upp 40 procent av personalstyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen förhandlades Metros rekonstruktion i tingsrätten och av förhandlingarna framkom att 48 av 118 anställda i Metros båda bolag ska sägas upp, skriver tidningen Journalisten.

48 av 118 anställda ska sägas upp ur Metros två bolag, skriver Journalisten.

Tidningen skriver vidare att Metros vd Christen Ager-Hanssen uppmanat anställda att mejla honom och motivera varför man ”brinner för Metro” senast kl 16 på tisdagen.

”Om någon brinner för Metro på samma sätt som jag så skicka ett mail och berätta varför du brinner för att vara del av detta fantastiska varumärket som har varit utmanare (den fula ankungen) i medievärlden under de senaste 24 åren”, skriver han i kommunikationskanalen Slack – ett meddelande som Journalisten tagit del av.

I slutet av mars rapporterade Expressen att Metro genomgick en allvarlig kris och riskerade företagsrekonstruktion.

Dagar senare stoppades gratistidningens pappersupplaga och Christen Ager-Hanssen berättade att den nya planen är att ge ut tidningen som ”weekendtidning” som kommer ut en dag i veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer