Ariana Grande. Foto: TT

Ariana Grande ställer in konserter

Uppdaterad
Publicerad

Ariana Grande ställer in alla inplanerade konserter fram till den 5 juni, därmed utgår torsdagens och fredagens spelningar London.

Beslutet meddelas i ett uttalande från artistens stab.

”På grund av de tragiska händelserna i Manchester har ”Dangerous Woman Tour” med Ariana Grande avbrutits fram tills vi fått bättre överblick över situationen och visat hänsyn för de drabbade”, skriver Ariana Grandes management.

Terrorattack i Manchester

Efter måndagskvällens attack vid Grandes konsert i Manchester Arena, där 22 människor dödades och över 100 skadades, har popstjärnan tagit sig hem till Florida.

LÄS MER: Ariana Grande: Jag är förkrossad

Ställer in sju konserter

Nästa stopp på den pågående världsturnén skulle alltså varit O2 Arena i London där två konserter var inplanerade under torsdag och fredag. Dessa blir nu inte av. Utöver London utgår även hennes kommande spelningar i Antwerpen, Lodz, Frankfurt och Zürich.

Hur det blir med konserten i Paris den 7 juni och de efterföljande under sommaren är ännu oklart.

Uttalandet från Grande fortsätter:

”Vi vill att vi fortsätter att stötta staden Manchester och de familjer som drabbats av denna fega och meningslösa våldshandling. Vår livsstil har än en gång hotats men tillsammans kommer vi att övervinna detta. Tack.”

LÄS MER: Detta vet vi om attacken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet