Britney Spears i känslosamt inlägg: ”Vägrar uppträda”

Uppdaterad
Publicerad

Britney Spears fortsätter att vägra uppträda så länge hennes pappa är kvar som förmyndare. Det meddelar stjärnan i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Jag kommer inte att uppträda på några scener i närtid när min pappa har hand om vad jag har på mig, säger, gör eller tänker,” säger Britney Spears bland annat i det långa inlägget.

”Det är något som jag har gjort de senaste 13 åren”, tillägger hon.

39-åringen slutade uppträda 2019 och under den senaste tidens domstolsförhandlingar om förmyndarskapet har det framkommit att hon inte kommer att uppträda så länge hennes pappa Jamie Spears ansvarar för hennes karriär.

”Jag delar mycket hellre videor JA från mitt vardagsrum, än från scenen i Vegas,” skriver sångerskan.

Har anlitat stjärnadvokat

Förmyndarskapet infördes 2008 på grund av oro för Spears psykiska hälsa. I slutet av juni höll hon ett känsloladdat vittnesmål i rätten i Los Angeles om hur förmyndarskapet har skadat henne och i veckan blev stjärnadvokaten Mathew Rosengart hennes nya ombud, sedan domstolen gett popstjärnan tillåtelse att själv välja advokat.

– Varför lämnar inte herr Spears frivilligt (rollen som förmyndare)? Han hör inte längre hemma i detta förmyndarskap och vi tycker att han omedelbart bör träda åt sidan, sade Rosengart då.

Han och Spears har ännu inte lämnat in en formell begäran om att förmyndarskapet ska upphävas.

”Det jag har kvar är hopp”

”Förmyndarskapet tog död på mina drömmar... så det jag har kvar är hopp och hoppet är det enda i den här världen som är väldigt svårt att ta död på”, skriver sångerskan vidare på Instagram.

Nästa domstolsförhandling är planerad till den 29 september i Los Angeles, enligt AFP.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer