Fab Freddie gör en Beyoncé: ”Sverige – can you handle this?”

Uppdaterad
Publicerad

David Lindgrens striptease i förra veckans programstart är utbytt mot ett beskedligare musikalnummer.

Även ett Beyoncémedley väntar i Melodifestivalens tredje deltävling.

Fab Freddie är redo att fråga: ”Sverige, can you handle this?”

Halvvägs in i Melodifestivalen 2018 är det dags för David Lindgren att presentera sig fullt påklädd. Med två festivaler som tävlande artist och snart lika många som programledare berättar han hur allt började:

- När vi flyttade från storstadspulsen i Kalix till lilla Ersmark i Skellefteå kommun, var det bara hockey som gällde. Man andades och åt hockey. Men jag hade en annan dröm…

Melodifestivalen 2018

Ett fullblodigt musikalnummer bryter ut. Tillsammans med en 11-årig version av sig själv framför David Lindgren låten ”Livet – en dröm”. Allt landar i att drömmen slog in.

11-åringen återkommer senare i programmet för att, inte helt olikt 7-åriga Sigrid i 2014 års Melodifestival, ta ned det vuxna programledaregot på jorden.

Fab Freddie gör en Beyoncé

Lindgrens sidekick Fab Freddie ges något mer programutrymme i Malmö och får kliva upp på scenen för att riva av ett två låtbitar långt Beyoncémedley, bestående av mer dans än sång.

”David, can you handle this? Publiken can you handle this? Sverige can you handle this?”, öppnar han när ett bekant Crazy in love-intro startar.

Linnea Henriksson står för veckans mellanakt när hon tolkar Siw Malmkvists Mamma är lik sin mamma från 1968. Bakom henne projiceras bilder på svartvita kvinnoansikten.

- Tack till alla de som gick före, och till de som kommer efter: välkomna, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet