Metalbandet Korn. 12-åriga Tye Trujillo ersätter bandets basist, Reginald ”Fieldy” Arvizu, tredje från vänster. Foto: TT

12-årig basist ska på turné med Korn

Publicerad

Tye Trujillo, Metallica-basisten Robert Trujillos 12-åriga son, ska ge sig ut på Sydamerika-turné med metalbandet Korn. Korns ordinarie basist, Reginald ”Fieldy” Arvizu, var tvungen att ställa in på grund av ”oförutsägbara omständigheter”.

– Det är synd att Fieldy inte kan hänga med den här gången, men det är spännande att få spela några gig med en ung musiker som Tye, skriver bandet Korn på sin Facebooksida.

Korns Sydamerika-turné börjar den 17 april i Bogota, Colombia, och håller på till den 27 april i Santiago, Chile. Bandet kommer uppträda vid sex tillfällen.

Bandmedlem sedan han var 8

Sedan han var åtta år gammal har Tye Trujillo varit medlem i Helmets, en rockgrupp som har uppträtt på amerikanska musikfestivaler som BottleRock, Lollapalooza Chile och Lollapaloozas ”Kidsapalooza”-scen.

Bland kommentarerna till uppdateringen på Korns Facebooksida finns arga Korn-fans som tycker att det är osmakligt att bandet tar med sig en 12-åring istället för en vuxen basist för att ersätta Fieldy.

”Det här suger!”

”Skämtar ni eller??? Ni kommer inte ofta till Sydamerika, vissa har väntat i FLERA ÅR på att det här ska hända. Jag skyller inte på Fieldy, han måste ha bra skäl, men visa lite respekt och lägg till en professionell musiker. Det här suger!” skriver en användare.

Andra är mer försonliga och tycker att det är modigt och fint att en 12-åring dels får chansen men också vågar spela framför flera tusen personer.

”Det är synd att Fieldy inte kommer kunna spela, men jag är säker på att Tye kommer göra bra ifrån sig. Tänk på att den här pojken är 12 år och beredd att spela framför hundratals, kanske tusentals fans. Det är inte så många 12-åringar som skulle våga göra något sånt. Sluta tjata och ge honom en chans,” skriver en annan användare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.