Här uppträder Lady Gaga vid Grammy Awards i Madison Square Garden, New York. Foto: TT

Lady Gaga ställer in i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Lady Gaga ställer in sin planerade konsert i Sverige. Superstjärnan skulle ha spelat i Globen den 15 februari men ställer in på grund av sin kroniska sjukdom.

Det är de tio sista datumen på Lady Gagas världsturné ”The Joanne world tour” som ställs in. Det betyder att det utöver Stockholm inte heller blir några konserter i Köpenhamn, London, Manchester, Zürich, Köln, Paris och Berlin.

Beslutet fattades på fredagskvällen på läkares inrådan.

”Är förkrossad”

”Jag är så förkrossad att jag inte ens kan beskriva det. Allt jag vet är att om jag inte gör det här, så står jag inte för ord och mening med min musik. Jag lovar att jag kommer tillbaka till era städer, men just nu måste jag sätta min hälsa och mitt välmående främst”, skriver Lady Gaga på Twitter.

Ställer in turné för andra gången

I mitten av september i fjol sköt stjärnan upp Europadelen av sin turné första gången. Hon lider av den kroniska sjukdomen fibromyalgi, och på inrådan av läkare ställde hon då in alla Europaspelningar, bland annat en Stockholmsspelning som var planerad till oktober. Hon ställde även in en planerad spelning på Rock in Rio-festivalen i Brasilien på grund av sina hälsoproblem.

Det är inte känt om det eller när turnén återupptas, men pengarna för de inställda spelningarna återbetalas.

Fibromyalgi är ett kroniskt smärttillstånd som innebär långvarig smärta eller värk i musklerna på flera ställen i kroppen samt ökad smärtkänslighet.

Många drabbade har ständig muskelvärk, medan andras värk kommer i skov. Det som skiljer fibromyalgi från andra sjukdomar eller tillstånd med muskelsmärtor är att den ökade smärtkänsligheten vid fibromyalgi är mer tydlig.

Källa: Vårdguiden, Fibromyalgiförbundet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer