Måns och streckgubben på scen tillsammans. Foto: Nora Lorek / TT

Måns åker till Wien – men får streckgubben följa med?

Uppdaterad
Publicerad

Festivalgeneralen förutspår succé för Zelmerlöw i Wien. Men om hans tecknade sidekick går hem i Europa är osäkert.

En överlägsen seger för den stora förhandsfavoriten. Synd på spänningen kanske, tycker festivalens exekutiva producent Christer Björkman. Men att det blev Måns Zelmerlöw som tog hem Melodifestivalen 2015 kunde han inte vara mer nöjd med.

– Det är alltid väldigt roligt med ett så tydligt resultat! Det är en bra utgångspunkt när nio av elva länder från hela Europa har Måns som etta, och att folket dessutom står bakom en artist på det här sättet, säger han.

Succé i Wien

Nu räknar Eurovision-veteranen med succé i Wien.

– Den här typen av resultat brukar betyda att det går bra. När det är så entydigt brukar det betyda att det finns något där, något som är väldigt starkt, säger Christer Björkman.

Och streckgubben?

Men vad som händer med festivalens andre vinnare, den animerade streckgubben som gör Zelmerlöw sällskap på scenen, är oklart. Figuren som föreställer Zelmerlöw som barn riskerar nu att bli kvar i Sverige.

– Njae, jag är inte säker på innehållet i Måns nummer än. Det är möjligt att vi hittar på något nytt, så att det inte känns gjort. Men vi ska jobba för att på något sätt ha en projektion eller en film kanske, säger Christer Björkman.

Lyckligt ovetande

Men den nykorade vinnaren tycks lyckligt ovetande om streckgubbens osäkra framtid.

– Vi ska förfina numret ytterligare, så att det blir ännu bättre. Vi kanske kan få till något med pyroteknik. Men först tänker jag fira rejält, säger en jublande glad Måns Zelmerlöw.

Beslutet kommer senare

Imorgon packar Christer Björkman väskorna och beger sig till Wien för att träffa Eurovision-delegationen och se vad som är möjligt och inte i Wien. Först efter det kommer beskedet om streckgubbens framtid.

– Jag ska ha ett möte med Måns när jag kommer tillbaka. Då ska jag skissa på hur vi iscensätter detta, hur scenen ser ut, vad vi kan göra där, och om vi ska hitta på något nytt nummer, säger Christer Björkman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet