Artisten Silvana Imam har på en vecka blivit polisanmäld två gånger. Foto: Claudio Bresciani/TT

Silvana Imam polisanmäld två gånger efter Malmöfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan pågick Malmöfestivalen där artisten Silvana Imam bland annat uppträdde. Under konserten ska Imam bjudit upp över 100 personer på scen, samt kastat en basketboll i huvudet på en kvinna. Nu har artisten polisanmälts – två gånger, enligt Aftonbladet.

SVT har tidigare rapporterat om att Silvana Imams spelning tisdagen den 14 augusti ledde till tumult. Artisten bjöd i slutet av konserten upp flera personer ur publiken på scen, något som resulterade i att över hundra personer klättrade upp till Imam.

En medarbetare i produktionen ska i samband med detta ha skadats och Imam anmäldes för framkallande av fara för annan. Hon bemötte händelsen dagen efter konserten i ett pressuttalande.

Kastade basketboll

Måndagen därpå inkom den andra polisanmälningen mot Silvana Imam gällande en annan händelse som även den ska ha ägt rum under konserten, skriver Aftonbladet.

En kvinna valde att anmäla artisten för vållande till kroppsskada efter att hon ska ha träffats av en basketboll som kastats från scenen.

Enligt Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö, ska Imam ha kastat basketbollen och kvinnan ska ha lidit av bland annat huvudvärk och yrsel, uppger Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.