Foto: TT

Taylor Swift kräver en dollar för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Taylor Swift kräver en dollar, motsvarande strax över åtta kronor, för det som hon hävdar var sexuellt ofredande av en radio-dj. I dag drar rättegången i gång och hon väntas att vittna om händelsen.

Det var i samband med en spelning 2013 som den manliga radioprofilen var bakom scenen och passade då på att ta bild tillsammans med Taylor Swift.

På en bild, som publicerats av sajten TMZ, syns hur mannen håller sin ena hand bakom Taylor Swifts rygg, i nivå med hennes rumpa. Enligt artisten ska radioprofilen ha stoppat upp handen under hennes klänning och tagit på hennes rumpa, uppger CNN.

LÄS MER: Taylor Swift: Max Martin har förtjänat att stå här

Efter att Taylor Swift tagit kontakt med mannens arbetsgivare fick han sparken. Två år senare bestämde radioprofilen sig för att stämma Taylor Swift eftersom han hävdar att anklagelsen om sexuellt ofredande lett till att han förlorat hundratusentals dollar i inkomst.

LÄS MER: Taylor Swift återvänder till streamingtjänster

Efter att mannen valt att stämma Taylor Swift bestämde hon i sin tur att stämma honom på en dollar.

När parterna nu möts i rätten väntas stjärnan att vittna, och hon har tidigare uppgett att den symboliska summan ska tjäna som ett exempel för att andra kvinnor ska slippa offentliga förnedrande handlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.