Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trombonisten och sångaren Nils Landgren minns jazzmusikern och kompositören Georg Riedel. I klippet hör du Nils Landgren berätta mer om Riedels livsgärning. Foto: Jörgen Söderström

Nils Landgren om Georg Riedel: ”En oerhört stark röst i världen”

Publicerad

Många hyllar jazzmusikern och kompositören Georg Riedels livsgärning. En av dem är trombonisten och sångaren Nils Landgren, som minns en röst som utvecklade jazzmusiken i Sverige.

– Alla barn och alla vuxna barn kan hans låtar, hela vår, inte bara svenska folksjäl utan hela världen, har den i oss genom Astrid Lindgrens filmer, säger Nils Landgren och fortsätter:

– Han närmade sig folkmusiken väldigt tidigt. Och i och med att han spelar på den mest sålda jazzskivan genom tiderna i Sverige, ”Jazz på svenska” blev han ju en oerhört stark röst i världen med en tydlig koppling till folkmusiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.