Artisten, musikpedagogen och textförfattaren Gullan Bornemark. Foto: Nora Lorek/TT

Nittioåriga Gullan Bornemark släpper ny platta

Uppdaterad
Publicerad

Musikern Gullan Bornemark är känd för sina klassiska barnlåtar som ”Gubben i lådan” och ”Sudda sudda” – men trots sina 90 år fyllda är det fortsatt full fart på kompositören och musikpedagogen. På fredag tilldelas hon Musikförläggarnas hederspris – och passar samtidigt på att släppa ett nytt album.

Plattan har titeln ”Mina egna favoriter” och är producerad av sonen Dan Bornemark. På albumet tolkar Gullan tillsammans med barnbarnen Hjördis och Signe nitton kända och mindre kända Gullanlåtar, tillsammans med ett jazzband.

”Med den här plattan ville Dan och jag bjuda på mina egna favoriter i en behagligt svängig och mjuk musikdiggaratmosfär med pianospelet i fokus. Många av låtarna är mina barnlåtar, men i en lite vuxnare skrud – det här är en platta för alla.” säger Gullan Bornemark i ett pressmeddelande och tillägger:

”Dessutom ville jag göra den tillsammans med mina barnbarn, Hjördis och Signe.”

Gullan Bornemark valdes in i Swedish Music Hall of Fame 2015 och höll ett uppskattat sommarprat i Sveriges Radio förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.