Carey Mulligan och Leonardo Di Caprio spelade huvudrollerna i filmen The great Gatsby från 2013, baserad på romanen av F. Scott Fitzgerald. Foto: TT

Ny bok om ”Den store Gatsby” kommer 2021

Uppdaterad
Publicerad

Den 1 januari nästa år löper upphovsrätten till F Scott Fitzgeralds ”Den store Gatsby” ut. Då blir det tillåtet att göra nya versioner och ombearbetningar av den klassiska romanen från 1925.

Bara fyra dagar senare kommer en ny bok som kretsar kring en av romanfigurerna i Scott Fitzgeralds klassiker: Nick Carraway, skriver The Guardian.

Den nya romanen, med titeln ”Nick”, är skriven av Michael Farris Smith, och är en så kallad ”prequel” till ”Den store Gatsby”.

Boken utspelar sig innan Nick Carraway blir en del av miljonären Jay Gatsbys liv, och ska enligt förlaget ”lyfta Nick Carraway ur skuggorna och in i rampljuset”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.